Невидими каски за велосипед

2013-11-20 19:00:00
Невидими каски за велосипед
Снимка: sxc.hu

Все по-разпространеното средство за предвижване — велосипедът е логичният и най-честен избор за мнозина от младите хора. Той им спестява пари, като същевременно се грижи за добрата им фигура и здраве. Чрез него лесно можем да избегнем задръстванията и неприятния градски транспорт.

 

 

Всичко това е прекрасно, но факт е, че на велосипед сме най-уязвими при евентуална катастрофа. Водачите на автомобили си имат airbag, а ние можем да се надяваме само на неудобната и запарваща каска. Осъзнавайки това две шведки са намерили иновативно решение на проблема, изобретявайки невидими каски.

 

Шведките Ана Хаупт и Терезе Алстинк разказват, че идеята им дошла през далечната 2005, когато Швеция приела закон каските за велосипедисти да станат задължителни за деца до 15 години, а това предизвикало и дебат дали възрастните също трябва да носят такива. Поради тази причина двете тогава студентки решили да използват казуса за предмет на магистърския си проект.

 

Започвайки работа и споделяйки идеята на професора си, той бил очарован и пророчески заявил, че ще имат изключителен финансов успех. Момичетата се посъветвали с професионалисти в областта и с всеобщи усилия успели да изобретят Hövding Helmet.

 

Невидима каска за велосипедисти работи на принципа на airbag в автомобилите, но тяхната въздушна възглавница е с формата на каска. Всъщност, по-добра представа ще придобиете от видеото по-долу, което дава пълна представа за невероятното изобретение, което се надяваме, скоро да стигне и до България.

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия