Всяко момиче се е опитвало поне веднъж в живота си да отслабне. Диети, спорт, какво ли не, но някои не се поддават толкова лесно на тези хранителни режими и лесно се отказват. Не всяка диета е подходяща за дадения организъм, също така трябва и воля, за да има резултат. В тийн годините е важно да се храниш пълноценно и балансирано и да си набавяш всички необходими вещества. Ако искаш да свалиш само няколко килограма, най-добре е да не спазваш изтощителни диети, а да внимаваш какво ядеш, без да се вманиачаваш. Сега ще ти посочим няколко храни, които са полезни, ако искаш да отслабваш, дори да не си на диета.

 

 

Маруля. Зареди с една голяма салата от листни зеленчуци, те са изненадващо засищащи. "Можете да получите огромно количество храна за много нисък брой калории", казва Крендъл. "Плюс това, една голяма салата отнема много време за сдъвкване и изяждане, което помага да ви накара да се почувствате напълно заситени." Според Крендъл, повечето хора изяждат храната си за 5-10 минути, но за телесния сигнал за насищане са необходими 20 минути за да ти каже, че си изяла  достатъчно - така че колкото по-бавно дъвчеш, толкова по-малко в крайна сметка консумираш.

 

Тъмен шоколад. Далеч, по-засищащ е от млечния шоколад, според констатациите от университета в Копенхаген. Хората, които изяли 100 грама тъмен шоколад и след това били оставени безплатно да чревоугодничат в пицария, изяли 15% по-малко храна, отколкото когато изяли по 100 грама млечен шоколад преди хранене. Участниците в експеримента също отчели по-малко влечение към сладко, солено, и мазни храни, от които добре знаем, че се пълнее много.

 

Пъпеш. Храни с високо съдържание на калий (пъпеш, авокадо, банани) действат като естествени диуретици (обезводнители), помагайки ти да изхвърлиш излишната вода, задържана в организма. Прекрасен начин бързо да отслабнеш с някой и друг килограм.

 

Обилна закуска. Изследване, публикувано в американския вестник по клинично хранене посочва, че момичетата, които ядат високо протеинова закуска, като храни богати на яйца, бекон, сирене, кашкавал, кисело мляко или извара, се усещат сити по-дълго време и през деня биха си похапвали по-малко от момичетата, които биха пропуснали сутрешното си хранене или хапват зърнени култури.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova