Пантофките са вредни за здравето

2013-10-22 18:00:00
Пантофките са вредни за здравето
Снимка: sxc.hu

Всяка една от нас има в гардероба си поне по няколко чифта обувки за всеки сезон. Сега, когато се радваме на една топла и прекрасна есен, с удоволствие разхождаме новите си обувки, които често пъти са пантофките. Непретенциозни, ежедневни, разноцветни и на достъпни цени - с една дума практични.

 

Но какви рискове крият нашите любими пантофки? Честата употреба на толкова ниски обувки е опасна за нашето здраве, защото може да доведе до болки в стъпалото, краката и кръста, също така да прерасне в остероартрит, постоянна болка, изкривяване на опорно-двигателната система.

 

„Плоското стъпало” също е много опасно, може да е вродено или придобито именно чрез носенето на неудобни обувки – прекалено ниски или прекалено високи.

 

Ние ще ви посъветваме да не изхвърляте любимите си обувки от гардероба, но бъдете внимателни, защото те не са по-малко вредни от ужасно високите токчета. Слагайте подходящи стелки, когато ги обувате и не прекарвайте цял ден с тях. А специалистите съветват да се носят обувки с височина за дамите 3-5 см, а за мъжете 1-2.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HollyGolightly
преди 10 години

Чудите се вече какво да си изсмучете от пръстите, само и само да напишете нова статия.

YSMF
преди 10 години

Токовете над 15 см. са най - полезни за краката!

gugenceto2
преди 10 години

Ама то и водата е опасна за здравето. Можеш да се задавиш :OOO

nor4eto99
преди 10 години

те и ябълките са вредни за здравето

~TrueLove~
преди 10 години

Пълни глупости.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия