Хапвайте 5 пъти дневно и няма да имате проблем с теглото

2013-10-14 10:59:00
Хапвайте 5 пъти дневно и няма да имате проблем с теглото
Снимка: Dreamstime

Всеки знае, че редовното хранене е полезно за метаболизма и помага на човек да се отърве от излишните килограми. Тялото има постоянно храна, която трябва да обработва, и гори калории, за да си върши работата. Учените твърдят, че най-полезно за здравето е петкратното хранене на ден, пише в. „Daily Telegraph“.

 

 

Когато закуската, обядът и вечерята се съчетаят с две допълнителни похапвания през деня, човек по-лесно се отървава от излишните килограми. А пропускането на едно хранене, например на закуската /която е най-важна!/, има точно обратния ефект.

 

До тези изводи учените са стигнали, след като са наблюдавали здравословното състояние на 4 000 деца от момента на раждането до навършването им на 16-годишна възраст. Резултатите показали, че тези, които са се хранили по пет пъти на ден, са били с по-нисък индекс на телесна маса.

 

Пропускането на едно от всекидневните хранения е водило да натрупване на излишни килограми и мазнини. Хората трябва да разберат, че хранителните навици са важен рисков фактор за затлъстяването и те оказват огромно влияние върху теглото от останалите.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия