Няколко странни неща, които ти се случват, а не знаеш защо ...

2013-10-11 11:30:00
Няколко странни неща, които ти се случват, а не знаеш защо ...
Снимка: Dreamstime

Понякога хората получават странни болки и тикове, за които нямат обяснение. За да не се притеснявате излишно, вижте защо се получават някои неща, без да има видима причина:

 

Случвало ли ви се е окото ви да „трепти“? Сигурно ще си помислите, че е от стрес или имате проблеми с очите, но истината е, че това се получава най-често от умора или недоспиване. Разбира се, стресът също може да окаже влияние, но е по-малко вероятно. Почини си няколко дни хубаво, релаксирай, отиди на СПА процедури и всичко ще се оправи. Ако „трептенето“ продължава, по-добре отиди на лекар.

 

 

Да ти къркорят червата, когато си гладен/на е нещо нормално, но защо се случва и когато не си? Не се притеснявайте, това е напълно нормален процес. Движението на течности и газове издава звуци и това не бива да ви притеснява.

 

При децата синините са нещо напълно нормално. Те са по цял ден навън, играят си, не внимават, често се удрят и съответно имат рани и синини по тялото си. Но нормално е един възрастен човек често да ходи насинен? Практиката показва, че повечето хора, които се оплакват от този проблем, водят прекалено забързан и изнервен начин на живот и често не забелязват, когато се ударят. Ако смяташ, че проблемът при теб е друг, замисли се дали приемаш достатъчно количество витамини и протеини. Много хора приемат по-малко количество витамин С от необходимото и това им създава сериозни здравословни проблеми.

 

Защо се прозяваш, когато някой около теб го направи? Когато човек види как някой се прозява, в мозъка му се активират центровете, които са отговорни за съчувствието, както и части, които ни карат да мислим за себе си. Това е основната причина да се прозяваме, когато някой друг около нас го направи.

 

Малцината са хората, на които не им се е случвало поне веднъж да се изправят рязко и да им се завие свят. Това най-често спохожда хора, които по рождение са с ниско кръвно налягане. Заради гравитацията кръвта слиза към краката и докато тялото се адаптира, минават няколко секунди. През това време ти се вие свят. Ако не искаш да ти се случва често, пий достатъчно количество вода и се изправяй бавно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия