Храните, от които не напълняваме

2013-09-26 13:30:00
Храните, от които не напълняваме
Снимка: Dreamstime

Чувствате се удобно в сегашното си тяло и се страхувате да напълнеете? Естественото решение на проблема е спортуването, но за много от нас то не е предпочитано по ред причини, затова на помощ ни идват храните, от които не се напълнява. Включвайки ги в храненията си, можем да бъдем спокойни, че ще задържим сегашното си тегло и то без досадните физически усилия. Разбира се, те не са магически серум, чрез който да премахнем вличнието на мазните банички и изкусителните шоколадови творения, но са добър начин, чрез подходящ режим да получим желаната цел, без да се налага да гладуваме или спазваме диети. Ето и някои от храните, от които НЕ се напълнява:

 

Кисело мляко

 

Ползите от него са здравето са наистина много. То осигурява милиони пробиотични организми в тялото, които правят храносмилането по-ефективно, чрез повишаване на полезните бактерии в храносмилателната система. Освен да не напълнявате, то спира токсинирането на тялото и развитието на болестни процеси.

 

 

Боровинки

 

Малките плодчета очароват не само с вкуса си, но и с полезното си действие. Те са пълни с антиоксиданти, стабилизират кулагена, както и усилват ефекта на витамин С. А бонусът им е, че притежават наистина малко калории.

 

Какао

 

То съдържа фенилетиламини, които са слаби антидепресанти и симуланти аналогични на произвежданите от тялото адреналин и допамин, които помагат на хора, страдащи от депресия или предменструален синдром. Също така съдържа флаванол, който подобрява кръвообращението на мозъка. Освен, че от какаото не напълняваме, то е способно да свали и кръвното ни налягане, както и да помогне при увреждания с кръвоносните съдове, свързани с диабет.

 

Патладжани

 

Те имат свойството да натрупват манган, който ни прави стройни, защото той кара клетките да поглъщат глюкозата и да не се затлачват с мазнини. По този начин успешно се предпазваме от целулит. Насунинът, който се съдържа предимно в обвивката им, е активен антиоксидант, който предпазва клетъчните мембрани от множество увреждания. Патладжаните помагат и за кръвообращението, чрез снижаването на кръвното налягане. Полезният зеленчук обаче не се препоръчват на хора, страдащи от временни или хронични заболявания на бъбреците, черния дроб или жлъчния мехур.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
NaOH
преди 10 години

Дори и цял живот да живееш на ***, пак трябва да спортуваш, иначе тялото се отпуска.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия