Консумацията на алкохол от тийнейджърите е сериозен проблем

2013-09-17 17:15:00
Консумацията на алкохол от тийнейджърите е сериозен проблем
Снимка: Dreamstime

По Закон консумацията на алкохол е забранена за лица под 18-годишна възраст. Въпреки това доста тийнейджъри пият бира и спиртни напитки. Някои всеки ден, а други, когато ходят по купони и на дискотеки. И въпреки това консумацията на алкохол от младежите си остава проблем на общественото здравеопазване, особено в Америка, където последователното изпиване на 5 и повече алкохолни напитки и често срещано сред учениците от горните класове.

 

 

Прекалената консумация на алкохол съответства на четири и повече чашки при жените и на пет и повече при мъжете, съобщи Франс прес.

 

Учените направили изследване, в което участвали 16 332 гимназисти, като малко над 52% от тях са момичета. Под една алкохолна напитка се има предвид 0.36 литра бира или пенливо вино, 0.12 литра вино, както и малка чаша уиски или друг силен алкохол.

 

Малко над 20% от 17-18-годишните тийнейджъри споделили, че през последните 14 дни са приели последователно 5 и повече алкохолни напитки, а близо 11% - че са изпили последователно 10 и повече чашки алкохол. Близо 6% признали, че са консумирали последователно 15 и повече алкохолни напитки.

 

Статистиката показва, че момчетата са по-предразположени да изпиват големи количества алкохол в сравнение с момичетата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

А дали са се сетили, че тия са много зле в математиката, защото да ми пишат 15 чаши една след друга е смешно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия