Доказано: От хъркане се погрознява

2013-09-17 14:00:00
Доказано: От хъркане се погрознява
Снимка: Dreamstime

Определено не е приятно, когато човек заспива до някой, който хърка. В началото има мрънкане, ръчкане в ребрата и т.н., но с времето се свиква дори с този шум. Трябва да се знае, че хъркането не е нещо нормално, не е нещо, което трябва да се пренебрегва. Въпреки че се среща при доста хора, то може да доведе до сериозни здравословни проблеми, затова трябва да се вземат навременни мерки.

 

 

Хъркането не само пречи на околните, но и прави човек да изглежда измъчен или по-грозен, съобщи в. „Daily Telegraph“. Според специалистите хората, които страдат от сънна апнея, изглеждат значително по-непривлекателни, състарени и напрегнати в сравнение с останалите, които не хъркат нощно време и дишат съвсем нормално.

 

Учените успели да стигнат до тези изводи, след като изследвали 20 пациенти на средна възраст със сънна апнея. Резултатите показали, че тези, които били лекувани, след това са получили повече точки за привлекателен външен вид. След като били сравнени снимките преди и след лечението, ясно се виждало, че лицата на пациентите, преминали през терапията, били не толкова подпухнали и червени. Бръчките им също били значително по-малко.

 

Затова, ако държите на външния си вид и не искате да сте грозни, решете проблема с хъркането, преди да е станало късно. То пречи както на околните, така и на вас.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 10 години

Пълни глупости. Ама ПЪЛНИ.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия