През последните 100 години мъжете са пораснали с цели 11 сантиметра

2013-09-03 12:15:00
През последните 100 години мъжете са пораснали с цели 11 сантиметра
Снимка: Dreamstime

Високите дами често имат един сериозен проблем – не могат да си намерят достатъчно висок интимен партньор. Преди това може да е смущавало доста жени, но с течение на времето този проблем се среща по-рядко. Причината е, че през последните 100 години мъжете са добавили около 11 сантиметра към ръста си, предаде Reuters.

 

Резултатите са изненадващи, като се има предвид, че в миналото са се случили събития, които по-скоро биха дали обратния ефект – двете световни войни, бедността, мизерията. Също така природата е доста замърсена, а по принцип лошата среда за живот потиска растежа.

 

 

Според специалистите обратният ефект се дължи на решението на хората да имат по-малко деца във въпросния период. Редица проучвания показват, че по-малкият брой на членове на семейството е свързан с увеличение на средния ръст.

 

Статистиката показва, че през 70-те години на 20-и век средният ръст на един мъж е бил 167 сантиметра, а сега е 178 сантиметра. Изследователите са направили анализ на данни за средния ръст на мъжете около 21-годишна възраст от 70-те години на 19-и век до 1980 година.

 

Специалистите са изненадани, че растежът на господата в страни като Холандия, Англия, Белгия, Германия и Ирландия е най-очевиден в периода около световните войни и Голямата депресия. Според тях причината е ниската плодовитост, постепенното увеличаване на заплатите на мъжете, както и подобряването на хигиенните им и хранителни навици.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MegiBoOm
преди 10 години

споко :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия