Храните, които ще направят метаболизма ти по-бърз

2016-10-02 17:14:00
Храните, които ще направят метаболизма ти по-бърз
Снимка: Dreamstime

Повечето хора, които имат излишни килограми, свързват отслабването с гладуване. Това е доста погрешно схващане. Човек може да се отърве от мазнините, докато се храни, стига да консумира правилните храни и напитки. Затова, ако искате да се вталите и най-накрая да имате фигурата, за която мечтаете от години, наблегнете на консумацията на нещата, които са изброени по-долу:

 

Зелен чай – в него се съдържа кофеин, който забързва пулса и помага на човешкото тяло да гори по-бързо калории. Другото полезно вещество, което се съдържа в него, е катехин. Според специалистите той гори мазнините в областта на талията.

 

 

Кафе – щом кофеинът забързва метаболизма, значи приемът на кафе също е желателен /стига да е в границите на разумното, защото прекомерната му употреба може да доведе до сериозни здравословни проблеми/.

 

 

 

Канела – някои хора изобщо не харесват вкуса на тази поправка. Ако не си от тях, започни да я използваш още по-редовно. Тя помага на кръвната захар в клетките да започнат работа, да имаш достатъчно енергия и по този начин по-малко част от нея се превръща в мазнини, които се чудиш как да премахнеш в последствие.

 

 

Пилешко месо и риба – когато човек консумира протеини, организмът му гори повече калории, отколкото приема. Затова, когато хапваш чист протеин под формата на риба, пилешко месо или тофу, тялото ти продължава да гори мазнини, дори след като си се нахранил/а.

 

 

Кисело мляко – въпреки че повечето „диетуващи“ избягват консумацията на млечни продукти, киселото мляко може да бъде полезно. Стига да не е високомаслено. В киселото мляко има пробиотици, които помагат да се намалят количеството мазнини, което поглъща тялото.

 

 

Люти чушлета – в тях се съдържа капсаицин, който помага за повишаване работата на метаболизма. Консумацията на люти чушки увеличава телесната температура и допълнително помага на тялото да гори калории.

 

Броколи – в този зеленчук има витамин С, витамин А калций, фолиева киселина и фибри. Все вещества, които са полезни за организма. Хубавото е, че този зеленчук е и нискокалоричен – 33 калории на 100 грама.

 

 

Грейпфрут – повечето диетолози препоръчват да се консумира по половин грейпфрут преди ядене. В плода се съдържа витамин С, който помага за намаляване на инсулина, което от своя страна води до ускоряване на метаболизма.

 

 

Снимки: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
diditen
преди 10 години

Аз лично много обичам грейпфрут, а без кафе просто не мога.

jasmins
преди 10 години

Айде бе, що не ъпвате?? едни и същи статии гледам от 3 дена

Bunnita
преди 10 години

За зеления чай и грейпфрута съм напълно съгласна. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия