Как да поддържаш интимната си хигиена на ниво през лятото?

2013-07-15 16:15:00
Как да поддържаш интимната си хигиена на ниво през лятото?
Снимка: Dreamstime

Лятно време човек се поти повече и му е по-трудно да поддържа хигиената си. Въпреки това високите температури не могат да ви бъдат оправдание или причина да „миришете“ отдалеч. Какво да правите, за да се чувствате свежи и да не отблъсквате околните?

 

Опитайте се да се къпете поне два пъти на ден. А когато навън е наистина непоносима жега и сте се изпотили доста – посещавайте банята три пъти дневно. Интимната ми хигиена има нужда от специален течен сапун или гел. Тези продукти предпазват от вредните бактерии и дават усещане за свежест, от което определено се нуждаете през горещите летни месеци. Сменяйте кърпата, която използвате, поне веднъж седмично и гледайте да не е постоянно влажна, за да не се размножават микробите.

 

 

Колкото и да харесвате прашките и секси гащичките, започнете по-често да носите бельо и дрехи, изработени от дишащи материи. Синтетичните материи не позволяват на кожата да диша и създават парников ефект, който създава подходящи условия за развитието на микроби. Ако държите на интимната хигиена и на здравето си, заложете на памучно бельо и дрехи.

 

Лятно време ежедневните превръзки са изключително удобни, особено ако ви предстои дълго пътуване. Те ще ви помогнат да се чувствате свежи и ще запазят бельото ви чисто.

 

Със сигурност вече нямате търпение да отидете на море /освен, ако не сте го направили досега/, но дори на плажа трябва да се грижите за хигиената си. Ако използвате шезлонг, преди да легнете на него, задължително си постелете кърпата за плаж върху него. Не сядайте директно върху пясъка, защото рискувате песъчинките да влязат в банския ви костюм и да ви създадат излишни здравословни проблеми. Сексът в морето или на плажа също е опасен, затова бъдете внимателни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия