Замени тази с онази храна, за да не трупаш излишни килограми

2013-06-27 13:59:00
Замени тази с онази храна, за да не трупаш излишни килограми
Снимка: Dreamstime

Ако искаш да изглеждаш максимално добре през лятото /а защо не и през останалите месеци от годината/, започни да се храниш разумно и да избягваш висококалоричните храни /да, знаем, че са ужасно вкусни!/.

 

Понякога нискокалоричните храни ни правят мечешки услуги. Диетолозите препоръчват да избягваш консумацията на зелена салата на обяд. Но защо? Причината е, че тя не е достатъчно питателна и трудно ще издържиш, докато стане време за вечеря. Така рискуваш следобед да заситиш глада си с нещо вкусно и ... калорично.

 

 

При положение, че обичаш салатки, хапни пилешка или салата с риба тон за обяд. Хубаво е в нея да се съдържат достатъчно протеини и мазнини, за да може организмът ти да я преработва повече време и по този начин да бъдеш сит/а до вечеря.

 

Ако си от хората, които ходят на кино и обичат да си похапват нещо, докато гледат филм, опитай се да не ядеш редовно начос. Да, той определено е доста вкусен, но съдържа в себе си ужасно много калории. Затова по-добре задоволи апетита си с пълнозърнести солени бисквити и някакъв нискокалоричен сос.

 

Забрави за панираните пилешки крилца и хапки. Те съдържат толкова много калории в себе си, че ще ти трябват усилени спортни тренировки, за да ги изгориш. Затова по-добре си хапни печено пилешко бутче или печена рибка. По този начин хем ще спестиш доста калории, хем няма да ти е тежко през остатъка от деня.

 

Дори много да обичаш паста, не я яж като основно ястие. Тя се преобразува в захар, която се преобразува в мазнини, които ти се лепят директно. Ако не можеш напълно да спреш да ядеш паста, хапвай по една малка порция на обяд /но рядко!/ и след това отиди вечерта да спортуваш нещо, за да изгориш част от приетите по-рано през деня калории.

 

Закуската е най-важното ядене за деня, но не е позволено да хапваш, каквото си поискаш. Избягвай да закусваш тестени храни, защото нивата на кръвната ти захар ще се повишат, а после рязко ще се понижат и в 10-11 сутринта ти ще имаш нужда от нова доза въглехидрати. Затова по-добре наблегни на здравословната закуска. Вместо да ядеш мазни банички или шоколадови кифли, направи си омлет.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ellie1398
преди 10 години

"Затова по-добре задоволи апетита си с пълнозърнести солени бисквити и някакъв нискокалоричен сос." Аммм.... до колкото знам, всичко тестяно е висококалорично - ако си вземеш бисквити, те могат да имат най-най-малко 370 kcal за 100гр и то при положение, че нямат мазнини, т.е., ако си вземеш бисквити от някой магазин, калориите им скачат рязко на 500-600 .... то и начоса и чипсовете имат по 500-600 калории. Излиза горе-долу едно и също, само дето в едното има фибри, а в другото - не.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия