Избелването на зъби не е подходящо за всеки

2013-06-20 14:15:00
Избелването на зъби не е подходящо за всеки
Снимка: Dreamstime

Избелването на зъбите е скъпа процедура, но не само цената я прави недостъпна. Химикалите, използвани в процедурата, могат да предизвикат силен дискомфорт и болки, ако имате чувствителни венци. Ако пък имате видими пломби, то съществува голяма вероятност те да се избелят по-слабо от заобикалящите ги зъби и да се получи усмивка в различни нюанси.

 

 

Самата процедура включва свободни радикали на кислорода от активни вещества - карбамидпероксид и хидроксипероксид, които чрез окисляване обезцветяват органични депозити в емайла на зъбите.

 

Такъв тип избелване на зъбите е напълно забранено при бременни и кърмещи майки, както и за всички, имащи язви или афти в устната си кухина.

 

Някои оцветявания по зъбите се дължат на използване на антибиотици, като диоксициклин и тетрациклин, в ранна детска възраст. Тези петна са особено трудни за избелване, като в отделни случаи са и невъзможни.

 

Като алтернатива на тези процедури съществуват различни пасти и разтвори на флуорна основа, чиито съставки са по-щадящи и нежни и не предизвикат проблеми с чуствителността. За съжаление, техният ефект е по-слаб от този на избелването от професионалист.

 

Още здравни новини четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия