Едва 5% от хората мият ръцете си правилно

2013-06-15 10:00:00
Едва 5% от хората мият ръцете си правилно
Снимка: Reuters

Едва един на всеки 20 души мие ръцете си правилно и в резултат на това успява да намали до минимум количеството на вредните бактерии по тях, алармират американски специалисти, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Наблюдавайки внимателно поведението на 3749 мъже и жени на различна възраст по време на използването им на публична тоалетна, учени от Мичиганския щатски университет установили, че само 5% от хората мият старателно своите ръце. Шокиращо всеки трети не използва сапун, а всеки десети напуска тоалетната, без да изплакне ръцете си дори само с вода.

 

Що се отнася до разликата между представителите на двата пола, хигиената на жените определено е на по-високо ниво. Едва 22% от дамите не използват сапун като мият ръцете си в сравнение с цели 50% от мъжете. Само 7% от нежните създания изобщо не мият своите ръце след използването на тоалетна, докато при представителите на силния този процент е двойно по-висок – 15%.

 

Американските учени също така установили, че средното време, което хората отделят за хигиенизиране на своите ръце след тоалетна, е едва 6 секунди. Препоръчителната продължителност на този задължителен за хората навик обаче трябва да е значително по-голяма – между 15 и 20 секунди, при това с интензивно търкане.

 

Специалистите предупреждават, че недобре измитите ръце са отговорни за разпространението на редица вирусни заболявания и инфекции, включително тежки стомашно-чревни проблеми. Ето защо е важно винаги да поддържате своята лична хигиена на високо ниво.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
yakuza_
преди 10 години

Защо ни е имунна система, ако не ядем от време, на време нещо от земята ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия