Кои са главните причини за започване на диета?

2013-05-26 19:00:00
Кои са главните причини за започване на диета?
Снимка: Dreamstime

Една средностатистическа представителка на нежния пол се подлага на диети за отслабване средно пет пъти годишно. И макар стремежът винаги да е насочен към придобиване на по-стройно тяло и по-фина фигура, причините за започване на хранителен режим са най-различни. Скорошно британско проучване реши да открие какви са те, пише в. “Daily Mail”.

 

 

В 60% от случаите, в които нежните създания решават, че трябва да влязат във форма, това се дължи на притесненията им, че няма да изглеждат добре по бански на плажа. Именно поради тази причина в края на пролетта и началото на лятото най-много представителки на нежния пол започват да спазват диети.

 

Повече от една трета от анкетираните се вталяват за сватбите на свои приятели и роднини, тъй като искат да изглеждат зашеметяващо на празничното събитие. Също толкова са и тези, които решават, че трябва да подобрят фигурата си, след като се разделят с гаджето си, за да му покажат какво е изпуснал. Същевременно събирането със стара любов също е добър повод за мотивацията за отслабване за една четвърт от дамите.

 

Около 26% от анкетираните признават, че годишнините, на които се събират със старите си съученици или колеги от университета, са главният повод да започнат диета. Приблизително толкова са и тези, които се подлагат на хранителен режим за понижаване на теглото, след като са родили.

 

Чести причини за започване на диети са и срещането на нов мъж, предстоящото запознанство с родителите на партньора, партито по случай собствения рожден ден и дори предстоящите интервюта за работа.

 

Снимка: Dreamstime

 

В повечето случаи обаче, макар да се подлагат на диети средно по пет пъти годишно, жените следват принципите на здравословно хранене едва няколко седмици, след което отново се връщат към старите си навици. Както и сами се досещате, подобно поведение не води до особено голям положителен ефект върху фигурата им. Само когато се превърнат в начин на живот, правилното и здравословно хранене и поддържането на добра физическа активност дават желаните трайни резултати.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
stanimirzz
преди 10 години

natrupanite kilogrami perz zimata no ne prikalqwaite s dietite


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия