Спрете да мрънкате за теглото си, ако искате да имате повече приятелки

2013-05-17 10:00:00
Спрете да мрънкате за теглото си, ако искате да имате повече приятелки
Снимка: sxc.hu

Чудите се, защо ви е трудно да си намерите близки приятелки – срамежливи сте, затворени в себе си или пък точно обратното – твърде приказливи? Причината за това може да сe крие в нещо много по-различно - постоянното мрънкане за теглото ви. Британски учени доказаха, че жените, които непрестанно недоволстват от фигурата си, са най-антипатични на останалите и най-трудно си намират приятелки, пише в. “Daily Mail”.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели експеримент с участието на десетки представителки на нежния пол, които трябвало да оценят доколко приятни им се струват други жени, обсъждащи във видеоклип теглото си.

 

Оказало се, че дамите с наднормено тегло, които имат позитивно мнение за себе си и своята фигура, са възприемани като най-подходящи и желани за приятелки. Същевременно жените с поднормено тегло, които се оплаквали от тялото си, били обявени за най-отблъскващи.

 

Като цяло представителките на нежния пол с положителни нагласи били оценени по-високо в сравнение с тези, които демонстрирали негативно отношение към своето тяло. Причината за това е твърде проста и логична – никой не обича и не би искал да бъде обграден от песимистични хора, които постоянно развалят настроението му. Затова, ако искате да имате повече приятелки, постарайте се да не мрънкате постоянно за нещо, най-вече за теглото си.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия