В неделя в часовия диапазон между 19:00 и 22:00 часа диетата ни е най-застрашена от прегрешения, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Всички ние знаем колко трудно е да устоим на отвореното пакетче чипс на масата или на кутията с бисквити в шкафа, когато се опитваме да свалим излишните килограми. И макар все пак да успяваме да се въздържаме от най-различни прегрешения, понякога просто не можем да устоим на любимите си храни.

 

 

Най-често това се случва в неделя вечерта. Отпуснати пред телевизора и подготвящи се за напрегнатия работен ден в понеделник, 48% от хората, спазващи диета, нарушават хранителния си режим. Не са малко и тези, които прегрешават с нещо сладко още в ранния следобед между 13:00 и 15:00 часа (около 28% от анкетираните) или в късния следобед между 17:00 и 19:00 часа (13% от участниците в проучването).

 

Неделя обаче далеч не е единственият ден, в който изкушението за нещо вкусно и забранено надделява над хората. Съботите и понеделниците също подлагат на изпитание волята на спазващите диета... или поне на 16% от тях.

 

Уикендите се считат за опасни, тъй като тогава хората търсят предимно забавления и весело прекарване на времето си. Срещите с приятели и семейните събирания на масата най-често се оказват поводи за нарушаване на хранителния режим за отслабване. Що се отнася до понеделниците, стресът на работното място е факторът, който подтиква хората да прегрешат с нещо сладко.

 

За да избегнете нарушаването на диетата си, дръжте до вас винаги нещо вкусно, но и полезно – ябълка, кофичка кисело мляко или пък морков. Ако ви се дояде нещо сладко, по-добре заситете глада си с плод, отколкото с половин шоколад.

Автор: Илиана