Кои са най-досадните разкрасителни процедури?

2013-04-06 10:00:00
Кои са най-досадните разкрасителни процедури?
Снимка: sxc.hu

Всички ние знаем, че представителките на нежния пол отделят поне по няколко часа седмично за най-различни процедури по разкрасяване. Това обаче далеч не означава, че подобни занимания са им приятни. Истината е, че повечето жени с най-голямо удоволствие биха зарязали оформянето на веждите си и ексфолирането на кожата си, ако не се чувстваха длъжни да се впишат в изградените стереотипи за красота.

 

 

Поредното доказателство за това твърдение е британско проучване, цитирано от в. “Daily Mail”, което разкрива кои са най-омразните разкрасителни процедури на дамите и кои им отнемат най-много време.

 

Оказва се, че обезкосмяването на краката е начело на негативния списък за 35% от представителките на нежния пол. И въпреки че това е най-досадното занимание за жените, всека една от тях отделя за него средно цели 72 дни от живота си.

 

На второ място в списъка е оформянето на прическата, което 17% от анкетираните най-много мразят да правят. Същевременно това е разкрасителната процедура, отнемаща им най-много време – около 16 минути всеки ден или общо 294 дни от живота.

 

На трето място в негативната класация е скубането на веждите, което отнема 30 дни от живота на една жена, а на четвърто – свалянето на грима, за което се пропиляват 52 дни от живота. Вероятно това е и причината, поради която само 68% от дамите почистват всекидневно лицето си от нанесения по него макиаж. Останалите правят това около два пъти седмично – само когато са в настроение.

 

А коя е вашата най-омразна разкрасителна процедура?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Amore-Mio*
преди 11 години

Обезкосмяването, като цяло, най - мразя - толкова ми е досадно и скучно да се занимавам доста време с това. И скубането на веждите - също. Иначе лично аз обичам да си играя с косата, да си правя разни прически, да я изправям/къдря или там, каквото се сетя още.

BreakingDawn
преди 11 години

Аз пък обичам да си играя с косата си ^_^ :D

TheBobqk
преди 11 години

На мен обезкосмяването и маските за коса са ми най-досадни.

NomNomNom
преди 11 години

Оле, как може някое девойче да си чисти грима 2 пъти седмично..Не знам как лицето й не заприличва на г*з след това.

li0n
преди 11 години

Обезкосмяването на интимните части трябва да е на първо място. :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия