Вредните храни, които може да си позволявате ... от време на време

2016-11-08 15:36:00
Вредните храни, които може да си позволявате ... от време на време
Снимка: sxc.hu

Ако попитате децата и тийнейджърите коя е любимата им храна, тя може да бъде обобщена с една дума – вредната. Разбира се, към тя се присъединяват и някои възрастни, които нямат време да се нахранят на спокойствие и залъгват глада си с най-разнообразни вредни храни като чипс, пица на парче, баници, хамбургери и т.н., въпреки че знаят колко вредни и калорични са те.

 

Добрата новина е, че има три fast food, които може да консумирате веднъж седмично и които имат вкусни и здравословни еквиваленти:

 

Любимите ни пържени картофки – малцина са тези, които не обичат да си хапват пържени картофки с или без сиренце отгоре. Те обаче не се препоръчват на хора, които имат високи нива на холестерола в кръвта, диабет и сърдечносъдови заболявания. Ако не искате да навредите на здравето си, трябва да ограничите консумацията на картофките до 250 грама седмично.

 

Снимка: sxc.hu

 

Диетолозите препоръчват да ги замените с печени или варени. Вкусът няма да е същият, но ако им сложите подходящи подправки, използвате диетичен и вкусен сос, то със сигурност ще останете доволни. Хубаво е да знаете, че в една порция пържени картофки има около 350 калории.

 

Добре познатата ни пица – това е една наистиииииина вкусна вредна храна. В една средна пица има около 450 калории, което е ¼ от количеството калории, което трябва да приема ежедневно един здрав и активен мъж. В повечето пици се слагат колбаси, в които няма никакви белтъчини, а това може да ви създаде сериозни проблеми със сърцето и мускулите. Затова не бива да ядете повече от една пица седмично.

 

Снимка: sxc.hu

 

Също така е хубаво да замените бялото брашно с пълнозърнесто.

 

Вкусните хамбургери – имаме една доста лоша новина за любителите на хамбургери – ако не искате да имате проблеми със здравето, може да ядете по един хамбургер на две седмици. В него се съдържа 50% от количеството сол, което е нужно на организма, а в месото има канцерогени, които може да доведат до развитието на рак. Също така хамбургерите са едни от основните виновници за затлъстяването, затова внимавайте с консумацията им.

 

Снимка: sxc.hu

 

Вместо нова хапнете здравословен сандвич. Хлябът е хубаво да бъде пълнозърнест, месото – крехко, а зеленчуците – пресни. Ако не искате да приемате излишно количество калории – пропуснете соса.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Horned
преди 11 години

Това е една наистина хубава и реалистична тема, само да добавя, че във хамбургерите на mac donalds са леко пластични и могат да издържат 63 дена :)

wish.it
преди 11 години

Любимата ми храна ... 100 % не само на мен.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия