Мобилните телефони - по-разпространени от тоалетните

2013-03-22 19:53:00
Мобилните телефони - по-разпространени от тоалетните
Снимка: sxc.hu

Макар и да звучи абсурдно, в днешно време хората, притежаващи собствен мобилен телефон, са значително повече от тези, които имат достъп до течаща вода и тоалетна, пише в. “Sun”, позовавайки се на статистика на ООН, публикувана днес, по повод Деня на водата.

 

 

Данните на Организацията на обединените нации сочат, че от 7 млрд. души население на Земята 6 млрд. притежават свое мобилно устройство. Що се отнася до достъпа до тоалетна обаче, с подобен лукс могат да се похвалят едва 4,5 млрд. души.

 

Заместник-генералният секретар на ООН Ян Елиасон поясни, че световната организация се е нагърбила със задачата до 2025 г. да осигури на над 1,1 млрд. души достъп до нормални санитарни условия. Това ще доведе до значителен спад на разпространението на опасни стомашно-чревни заболявания в най-бедните региони на света.

 

Според заместник-изпълнителния директор на УНИЦЕФ Мартин Монгванжа, елиминирането на дефекацията на открито ще помогне за намаляване на случаите на тежка диария с около 36%, което ще спаси живота на повече от 750 000 деца годишно.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JoLLiE92
преди 11 години

Просто много хора имат по 2+ мобилни телефона. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия