Междинните закуски вредят на фигурата ни

2013-03-06 20:30:00
Междинните закуски вредят на фигурата ни
Снимка: sxc.hu

Много хора се оплакват, че имат бавен метаболизъм и че това е основната причина, която ги кара да трупат излишни килограми. Истината обаче се оказва съвършено друга и изобщо неподозирана от тях – яденето на междинни закуски, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Популярно телевизионно предаване за отслабване проследи в продължение на пет дни няколко от своите участници и установи, че те поглъщат средно около 500 калории дневно само от междинни закуски. Това пък води до качването на около половин килограм месечно.

 

В повечето случаи хората прибягват до бисквити, сладки, кексове, солети и чипсове, за да утолят глада си между две хранения. Газираните напитки и подсладените кафета и чайове също допринасят за поглъщането на големи количества излишни калории. Именно заради тях много хора дебелеят, без дори да го осъзнават.

 

Специалистите съветват, когато почувствате глад през деня, да не посягате към вредни храни, а вместо това да ги замените с някой плод или зеленчук или пък с кисело мляко. Така ще успявате да спестите хиляди калории месечно, които ви пречат да се сдобиете с мечтаната от вас фигура.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
strawberry88
преди 11 години

Ох, колко добре изглеждат тези бисквитки на снимката... :/ :D

tonssy
преди 11 години

НЕ междинните закуски вредят на фигурата, а ВРЕДНИТЕ междинни закуски- има разлика. И като се споменава метаболизмът- точно по-честите хранения го ускоряват а не гладуването...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия