Искате ли да изгорите бързо и лесно около 100 калории?

2013-02-18 15:15:00
Искате ли да изгорите бързо и лесно около 100 калории?
Снимка: Dreamstime

Пълничките дами, които не харесват външния си вид, дават мило и драго, за да горят калории и да се отърват от излишните килограми. Някои от тях обаче не са спортни натури и трудно се мотивират да отидат да спортуват нещо. Затова те разчитат на други методи за горене на калории. Вижте какво да правите, за да горите калории, без да полагате допълнителни тежки физически усилия:

 

Сгответе нещо вкусно – въртенето в кухнята гори калории, особено ако трябва да режете, смилате, пасирате и т.н. храната. Затова сгответе нещо ново и различно и зарадвайте половинката си. Така хем ще изгорите около 100 калории, хем ще има нещо вкусно за хапване. Разбира се, внимавайте да не си направите мечешка услуга – да изгорите някоя друга калория, докато готвите, но да приемете доста повече, докато консумирате това, което сте направили.

 

 

Стойте прави – ако на всеки кръгъл час седите поне десет минути прави, то в края на работния/учебния ден ще сте изгорили около 100 калории. Стоенето напряга мускулите на тялото, прехвърля се тежестта, човек се върти на едно място и това води до горене на калории.

 

Ходете, докато говорите по телефона – някои хора го правят неволно, но ако не сте от тях, започнете да го правите, за да горите калории, докато правите нещо приятно /докато клюкарите с приятелка, например/.

 

Масажирайте половинката си – отделете 20 минути и ще съчетаете полезното с приятното – ще доставите удоволствие на любимия си, като в същото време ще изгорите неусетно около 100 калории.

 

Разходете кучето – може навън да е студено, ветровито и/или дъждовно, но вместо да се чудите на кого да „пробутате“ разходката на домашния любимец, вземете четириногото и го разходете вие. Само за 15-20 минути вие ще изгорите близо 100 калории, като в същото време ще отметнете един от ежедневните си ангажименти.

 

Бъдете online – сигурно ви се струва странно, но дори седенето пред компютъра ни помага да горим калории. 60-минутно интензивно писане по клавиатурата гори около 100 калории. Затова седнете пред компютъра и поговорете с приятели, които не може да видите по една или друга причина. Но в никакъв случай не консумирайте нещо калорично, докато сте в интернет.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ROFLWTF
преди 11 години

"Бъдете online сигурно ви се струва странно, но дори седенето пред компютъра ни помага да горим калории. 60-минутно интензивно писане по клавиатурата гори около 100 калории." Wow!!! :D :D :D :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия