Бирата не е отговорна за „биреното коремче”

2013-02-16 15:00:00
Бирата не е отговорна за „биреното коремче”
Снимка: sxc.hu

От години насам бирата е сочена за главния виновник за образуването на „бирено коремче”. Базирайки се на 20-годишната си практика обаче, британската специалистка по обществено здраве д-р Катрин О’Съливан твърди, че не съществуват научни доказателства в подкрепа на тезата, че именно пенливото пиво е отговорно за натрупването на мазнинки около талията на голяма част от мъжете, които го консумират, съобщава в. “Daily Mail”.

 

 

Експертката е на мнението, че прекаляването с консумацията на която и да е напитка или храна води до появата на излишни килограми. Безспорно е твърдението, че именно от количеството на приетите калории зависи това, дали ще дебелеем или отслабваме.

 

Всъщност О’Съливан разкрива, че една чаша бира съдържа много по-малко калории от храни и напитки, които консумираме почти всеки ден – капучино, банан или пакетче чипс. Кехлибареното пиво също така е с 13% по-ниско калорично в сравнение с червеното вино, което често е сочено за най-полезната за здравето алкохолна напитка.

 

Ето защо О’Съливан съветва всички мъже, чиято любима напитка е бирата, да не се отказват напълно от нея, а просто да съблюдават приеманите количества.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия