Не мога да се възбудя. Защо?

2013-02-07 11:59:00
Не мога да се възбудя. Защо?
Снимка: Dreamstime

Някои момичета се възбуждат доста трудно и това им пречи да водят нормален сексуален живот. Но не бъркайте понятията „сексуално желание“ и „сексуална възбуда“, защото това са две съвсем различни неща. Първото е свързано с либидото, а втората е резултат от сексуална стимулация.

 

Повечето хора /особено жените/ са изпадали в ситуация, в която гаджето им има желание за секс, но те – определено нямат и започват да си търсят оправдания. Това, че днес не сте били в настроение за секс, не означава, че утре положението е същото. При липсата на сексуална възбуда обаче проблемът е доста по-сериозен и ако не се вземат мерки, това може да доведе до пълна загуба за интимност.

 

 

С течение на времето всяка връзка се променя. В началото всичко е било розово, двамата сте си липсвали постоянно и сте се искали постоянно, но постепенно нещата се успокояват, страстта утихва и на нейно място се настаняват любовта и рутината. Еднообразният сексуален живот потиска сексуалната възбуда, затова го разнообразявайте понякога – сменете местата, където правите секс и позите.

 

Липсата на сексуална възбуда при жената може да е проблем, създаден от мъжа. Някои мъже престават да се стараят с времето, бързат да стигнат до същинската част и това убива желанието за секс при голяма част от жените. Ако се чувствате незадоволени, седнете и поговорете сериозно с партньора си. Все пак сексът е, за да доставя удоволствие и на двама ви!

 

Понякога липсата на сексуална възбуда може да се появи вследствие на хормонален дисбаланс, прием на наркотични вещества, медикаменти, гинекологични заболявания, кандидоза и вагинизъм или болка по време на секс. Ако имате проблеми с овлажняването – използвайте лубрикант.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия