Какво да хапвате, за да горите мазнини ?

2013-02-06 15:14:00
Какво да хапвате, за да горите мазнини ?
Снимка: sxc.hu

Някои хора наистина се стараят да се хранят здравословно, за да изглеждат добре и да поддържат линията си. Те наблягат основно на нискокалоричните храни и напитки, без да знаят, че някои от тях помагат за горенето на мазнини. Вижте кои са те и започнете да ги консумирате по-редовно:

 

Риба – в нея има голямо количество Омега 3 съставки, които са полезни за здравето и помагат при борбата с излишните килограми. Специалистите препоръчват да ядете риба поне веднъж седмично.

 

 

Вода – за да отслабнете, трябва да пиете поне по 8 чаши вода всеки ден. В началото може да ви е трудно, особено, ако почти не приемате течности, но си създайте този нов навик и ви гарантираме, че ще бъдете по-здрави и по-слаби.

 

Зелен чай – ако обичате да пиете чай, наблегнете на зеления, ако ли не – научете се! Зеленият чай е полезен, както за здравето ви, така и за фигурата ви. Той ускорява метаболизма и помага на организма да се отърве по-бързо от излишните мазнини.

 

Обезмаслено мляко – в млякото се съдържат протеини и калциx, които в комбинация помагат за изгарянето на излишните килограми. Може да прибавите към закуската си чаша прясно мляко или да хапвате по една кофа кисело мляко между храненията. То е нискокалорично и ще засити глада ви.

 

Грейпфрут – този плод не е любим на много хора заради по-киселия си вкус. Въпреки това специалистите го препоръчват, защото в него се съдържа много витамин С и е мощен антиоксидант. В същото време помага за борбата с излишните килограми. Ако обичате да пиете фрешове, правете си от грейпфрут и портокали, за да притъпите малко вкуса му, но в същото време да се възползвате от ползите, които носи.

 

Ябълки – в тях се съдържа пектин, който лимитира обема на усвоените от организма мазнини. Старайте са да ядете минимум по една ябълка дневно.

 

Снимка: sxc.hu

 

Пикантни храни – лютите храни изгарят повече енергия при усвояването им и това помага да горите калории. Колкото по-люто – толкова по-добре! Разбира се, не прекалявайте, за да не си създадете сериозни здравословни проблеми.

 

Зърнени храни – те са богати на фибри и определено са полезни. Диетолозите препоръчват да се закусват овесени ядки сутрин – те са полезни и засищат за дълъг период от време. Избягвайте шоколадовите и други подобни зърнени продукти, защото те са доста калорични.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия