Чувстваме се напълно здрави само 61 дни в годината

2013-01-25 10:00:00
Чувстваме се напълно здрави само 61 дни в годината
Снимка: sxc.hu

Един средностатистически зрял човек се чувства напълно здрав едва 61 дни в годината, сочат резултатите от мащабно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

През останалото време страдаме от най-различни болежки и неразположения – като се започне от схващането на врата, болките в гърба и главата, кашлянето, гриповете, разтеженията на мускулите, зъбобола и се стигне до ушните и очни инфекции, херпесите по устните и мазолите по стъпалата.

 

 

Оказва се, че един на всеки четирима постоянно се оплаква от нещо. Също толкова са и хората, които страдат от редовно главоболие. При всеки десети от време на време се обажда спортна травма.

 

Приблизително 40% са тези, които всяка зима се разболяват от грип и настинка. Около 1/3 от британците периодично страдат от зачервено и възпалено гърло. Четирима от всеки десет от анкетираните имат постоянни болки в гърба и врата.

 

Резултатите от проучването сочат още, че обикновено хората изпитват най-голямо неразположение в понеделник сутринта (началото на работната седмица), а най-малко – в събота на обяд.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия