Twitter – новият помощник в отслабването

2013-01-19 20:00:00
Twitter – новият помощник в отслабването
Снимка: sxc.hu

Ако все още се мъчите да свалите натрупаните покрай коледните и новогодишните празници излишни килца, но безуспешно, може би е време да потърсите нов съюзник за каузата си. Американски учени смятат, че в случая сайтът за микроблогинг Twitter е перфектното решение за вас, пише в. “Daily Mail”.

 

Специалисти от училището по обществено здраве към университета в Южна Каролина установили, че мотивиращите съобщения в социалната мрежа надъхват хората да отслабнат и им помагат да постигнат най-добрите резултати от хранителните и спортните режими, които спазват.

 

 

За да стигнат до това заключение, учените провели експеримент с участието на 96 мъже и жени, страдащи от затлъстяване. Те били разделени в две групи. През първите три месеца от експеримента всички получавали на телефона си по два 15-минутни подкаста на седмица, а през вторите три месеца – по два 5-минутни подкаста седмично. Подкастовете съдържали ценна информация, свързана с отслабването – съдържание на храните, правилно хранене, необходими упражнения, поставяне на цели и т.н.

 

В допълнение към това, участниците в едната група трябвало да свалят на телефона си  приложение на Twitter, което ги свързва с други хора, опитващи се да се отърват от излишните килограми, както и със специални съветници по отслабването.

 

Оказало се, че хората, които най-често използват приложението – четат и пишат мотивиращи коментари, се отървават от най-много излишни килограми. Тези, които изобщо нямали инсталирано въпросното приложение, отслабнали най-малко.

 

Учените смятат, че социалната подкрепа и груповото поведение са ключът към мотивацията за отслабване. Когато знаем, че не правим нещо сами, а заедно с други хора, се чувстваме много по-надъхани да успеем да постигнем целта си и да покажем на другите, че имаме воля и желание за успех.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия