Революционно доматено хапче може да се окаже ключът към дълголетието, твърдят британски учени, цитирани от express.co.uk.

 

Разработчиците на иновативния медикамент разкриват, че идеята за създаването му се крие в полезните свойства на средиземноморската диета, за която отдавна е известно, че има благотворно влияние върху продължителността на човешкия живот.

 

 

Доматеното хапче съдържа основно антиоксиданта ликопен, който може да бъде открит в големи количества в обелките на зрелите домати. За него е доказано, че помага за отпушването на артериите, за намаляването на нивата на холестерола, на риска от инсулт, артрит, диабет, сърдечни и ракови заболявания – най-честите убийци в световен мащаб.

 

Революционното хапче обаче отива още по-далеч. То е модифицирано така, че да усили полезните свойства на ликопена. Тестовете показват, че редовната му употреба може да доведе до подобряване на притока на кръв и гъвкавостта на кръвоносните съдове с впечатляващите 50%.

 

И макар медикаментът да е предназначен за по-възрастни хора, истината е, че здравето на един човек се изгражда още от най-ранна възраст. Затова – не забравяйте да консумирате достатъчно плодове и зеленчуци всеки ден, за да си гарантирате крепко здраве и дълбоки старини.

Автор: Илиана