Лаптопът вреди на мъжката плодовитост. Внимавайте!

2013-01-03 10:15:00
Лаптопът вреди на мъжката плодовитост. Внимавайте!
Снимка: Dreamstime

Всеки от нас е чувал колко вредни са лаптопите и как не е хубаво да седят в скута ни заради вредните излъчвания, които имат. Особено внимателни към модерните технологии трябва да бъдат представителите на силния пол. Продължителното излагане на скротума на топлината от лаптопа или друга модерна машинка може да ви докара сериозни здравословни проблеми.

 

Нормалната температура на скротума е между 2 и 4 градуса по-ниска от температурата на човешкото тяло. Причината е естественото бързо делене на сперматозоидите. Когато температурата „там долу“ се повиши, движението на сперматозоидите се забавя и се намалява шансът да се оплодят яйцеклетки. Това може да продължи доста дълго време след излагането на прекомерна топлина.

 

 

За да не си навлечеш сериозни здравословни проблеми, просто промени позата, в която седиш с лаптопа. Опитай се краката ти да са по-раздалечени.

 

Учените достигнали до извода, че топлината от новите технологии е вредна, особено за мъжете, след като направи проучване сред 29 господа между 21 и 35-годишна възраст. Те трябвало да държат лаптоп на бедрата си в продължение на 60 минути. В единия тест мъжете държали краката си събрани, в другия били в същата поза, но между тях и лаптопа имало подложка с подплънки, а в третия седели с раздалечени бедра, образуващи ъгъл от 70 градуса и лаптопът бил върху широка подложка, достигаща двата крака.

 

Специалистите записвали температурата на скротума по време на всеки един експеримент с помощта на сензори.

 

И трите теста повишили температурата, но при раздалечените крака разликата била най-малка – 1.4 градуса за 60 минути. В позата със събраните краката и предпазната подложка увеличението било с 2.2 градуса, а без нея – 2.3 градуса.

 

Снимка: sxc.hu

 

Затова, момчета, ако не искате да имате проблеми с плодовитостта и искате да се радвате на деца и внуци, слагайте лаптопа на маса/бюро, за да няма допир до тялото ви, особено до скротума.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия