Студентите са известни с безпаметното си пиене и дългите безсънни нощи. Но това не е само в България. Испанските студентки от университета в гр. Виго се напиват по-безпаметно от своите колеги от мъжки пол, съобщи ЮПИ.

 

Учените направили анализ на начина на живот на студентите в Испания, като в него попадали консумацията на алкохол и дрога, спортуването и начинът на хранене.

 

 

Резултатите показват, че испанските студентки живеели доста по-нездравословно в сравнение със студентите. 52% от представителите на нежния пол водели заседнал начин на живот, докато при мъжете този процент е 42. При спортуването резултатите отново били в полза на представители на силния пол. Едва 21% от дамите тренирали, докато 39% от мъжете редовно спортували.

 

Най-стряскащи били данните, свързани с алкохола. Момчетата пиели по-често, но студентките пиели по-интензивно, което водело до безпаметни напивания.

 

Само в една категория мъжете са се представили по-зле от жените – относно дрогата. 30% от дамите употребявали наркотици, докато при представителите на силния пол процентът бил 45.

Автор: Ралица Солакова