Проблеми с овлажняването по време на секс

2012-12-27 15:07:00
Проблеми с овлажняването по време на секс
Липсата на овлажняване може да създаде сериозни проблеми. Снимка: sxc.hu

Някои двойки не използват лубриканти и даже се чудят за какво са направени, при положение, че жените се овлажняват по естествен път. Да, някои хора ги използват при анален секс, но има и такива, които се нуждаят от тях и при вагинален. Причината? Девойката има проблем с овлажняването.

 

Овлажняването е доста важен процес при жените. То предотвратява триенето между стените и предпазва от инфекции.

 

По време на секс се активизират две жлези, които произвеждат допълнително количество секрет. Той има характерен мирис, който увеличава привличането на мъжете и показва, че жената е готова да прави секс.

 

Някои представителки на нежния пол, обаче, имат проблем с овлажняването и това им пречи да правят безболезнен секс.

 

 

Има няколко възможни причини за появята на сухота. Едната е липсата на желание за правене на секс. Ако причината не е здравословно, то значи проблемът е в теб или по-скоро във факта, че тя не се възбужда от теб. Седнете и поговорете сериозно. Попитай я какво не правиш както трябва, какво й харесва в леглото, какво би искала да получава по време на секс и т.н. Важното е и двамата да бъдете искрени, за да разрешите този проблем.

 

Възможно е тя да има проблеми с овлажняването заради някаква инфекция. В този случай се налага незабавно посещение при гинеколога, който ще направи съответните изследвания и ще установи какви здравословни проблеми има. Може би приятелката ти използва обикновен супен, вместо интимни гелове и по този начин е променила pH-то на вагината си е са възникнали сърбеж и проблем с овлажняването. В такъв случай трябва да смени козметиката си и да не злоупотребява с употребата й.

 

Ако приятелката ти има проблем с овлажняването, сменете позата. Мисионерската може да попречи на малкото влага да достигне до влагалището. Затова сменете позата или разнеси пръст сектрета. Тук влиза в употреба лубрикантът – сложете малко на дланта си и разнесете по вагината й.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия