Защо трябва редовно да хапваме мандарини?

2012-12-27 10:45:00
Защо трябва редовно да хапваме мандарини?
Снимка: Dreamstime

Мандарините имат приятен мирис и вкус. Повечето хора ги свързват с коледните и новогодишните празници, защото те са неизменна част от трапезата. Оранжевите плодове са богати на полезни вещества за здравето на човека. Те са изключително полезни и е хубаво човек редовно да ги консумира. Вижте няколко причини, поради които трябва да ядете по-често мандарини:

 

Подобряват холестерола – в мандарините има антиоксиданти, които намаляват нивата на лошия холестерол. Свободните радикали окисляват холестерола и по този начин той се задържа в артериите и движението на кръвта се забавя.

 

 

Намаляват риска от рак – пиенето на сок от мандарини понижава риска от развитие на рак на черния дроб.

 

Помагат да се отслабне – в 100 грама мандарини се съдържат 3 грама фибри. Редовната консумация на храни, които са богати на фибри, помагат на човек да се чувства по-дълго време сит. По този начин той се храни по-рядко и приема по-малко калории.

 

Богати са на витамин С – консумацията на мандарини осигурява 80% от дневния прием на витамин С. Този витамин е изключително важен, защото се бори срещу свободните радикали в човешкото тяло и по този начин по-рядко боледуваме.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия