Хората, които са предразположени към трупане на мазнини, знаят, че около коледните и новогодишните празници ще се сдобият с няколко килограма. Но защо се получава така и кои са основните причини за празничното напълняване?

 

Оказва се, че не само храната е виновна. Промените в графика също оказват влияние. Когато човек има строг ежедневен режим и го спазва, той не се поддава толкова на калоричните изкушения. Наближат ли обаче празниците, ежедневието се променя и хората имат повече време за мързелуване у дома. Ако не искате да напълнеете и после да се чудите как да се отървете от излишните килограми, не забравяйте за тренировките. Ако фитнесът не работи или се намирате на място, където няма къде и какво да тренирате, спортувайте в стаята си. Винаги може да направите няколко серии коремни преси, клякания и т.н.

 

 

Вкусните изкушения дебнат отвсякъде. Празник без вкусна храна, като че ли не е чак такъв празник. По време на коледните и новогодишните празници, освен традиционните храни, се ядат и доста сладки изкушения. Не прекалявайте с тяхната консумация. Хапвайте си, но нека е в границите на разумното.

 

Хората си знаят, че ще напълнеят около празниците и затова не се притесняват и си похапват на воля. Но дали ще качите или не, зависи единствено и само от вас. Затова не правете грешката да приемате празничното напълняване като нещо нормално, защото то не е такова.

 

Празниците носят, както положителни, така и доза отрицателни емоции или по-скоро стрес. Особено, ако ще посрещате гости и трябва да приготвите празничната вечеря. Съобразяването с околните носи допълнителен стрес. А знаете, че именно това е една от причините човек да трупа излишни килограми. Затова не се ядосвайте на глупости и не се претоварвайте.

 

Постарайте се да не напълнявате около коледните и новогодишни празници, защото през януари ще трябва да сте на диета, за да върнете предишното си тегло. А никой не обича да е на диета и да е редовен посетител на фитнес залата.

Автор: Ралица Солакова