Как да се грижим за кожата през студените зимни месеци?

2012-12-20 14:14:00
Как да се грижим за кожата през студените зимни месеци?
Снимка: Dreamstime

През зимата не бива да пренебрегваме кожата си, защото студеният вятър и студът са основните врагове на красивата, меката и еластичната кожа. Грижата за нея не трябва да идва само отвън. Вижте как да помогнете на тялото си само да се защитава:

 

Приемайте хранителни добавки – в тях се съдържат редица полезни вещества. Консултирайте се със специалисти, преди да започнете да ги приемате редовно.

 

 

Пийте достатъчно вода – хубаво е сутрин, още със събуждането, да изпивате по една чаша вода с лимон. Така ще се освободите от токсините, които тялото ви е задържало от предишния ден. През зимата навън е студено, но у дома е топло. Разликата в температурите дехидратира организма ни и затова трябва да пием много вода.

 

Спрете да приемате допълнително витамин А – ако повече от половин година приемате хранителни добавки, богати на витамин А, време е да преустановите приема им. Те помагат за ексфолирането на най-горните слоеве мъртва кожа, но прекомерното им употреба излага на риск защитната функция на кожата ви. По този начин влагата на кожата се изпарява и тя се дехидратира.

 

Разбира се, зимно време трябва задължително да си слагате дневен крем на лицето и балсам за устни, за да не започне да ви се бели кожата. Същото важи и за ръцете, мажете ги с кремчета и не излизайте навън без ръкавици.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия