Много хора оставят работата си за последно и затова понякога им се налага да седят до късно, за да си я свършат. Почти всеки човек поне веднъж в живота си е искал денонощието да е по-дълго с поне няколко часа. Какво да правите, ако имате да свършите нещо, но ви се спи ужасно много?

 

Пийте течности - когато организмът се дехидратира на човек му се доспива, защото започва да се чувства отпаднал. Разходката да си налеете чаша вода допълнително ще ви разсъни.

 

Пийте кафе – кофеинът ни ободрява и разсънва, но не прекалявайте с него. Енергийните напитки също ни дават енергия, но са вредни, затова по-добре избягвайте употребата им.

 

 

Раздвижвайте се – колкото по-неподвижно седите, толкова по-бързо ще ви се доспи. Затова на всеки 30-40 минути ставайте, подскачайте, клякайте и т.н., правете движения, които ще ви разсънят.

 

Хапвайте по малко – не се тъпчете, просто добавяйте на организма си енергия, като най-добре е да хапвате ядки, яйца, плодове или зеленчуци. В никакъв случай НЕ консумирайте мазни храни.

 

Слушайте музика – пуснете си някакви ритмични парчета, които носят със себе си енергия и тонус.

 

Ако въпреки усилията, които полагате, за да останете будни, организмът ви ви моли за сън – легнете си. Все пак здравето е по-важно от работата ви. Просто следващият път не оставяйте работата си за последно!

Автор: Ралица Солакова