Да се пазарува онлайн определено е изгодно. Но не са много хората, които обичат да си купуват дрехи и обувки по интернет, защото често те не им стават и си хвърлят парите на вятъра.

 

Вече има решение на този проблем. Специалисти от Великобритания разработили ново сканиращо устройство, което ще отчита точния размер на купувача, предаде Reuters.

 

 

Засега повечето онлайн потребители се въздържат от купуването на дрехи, защото нямат възможността да ги премерят и да видят дали им стават и как им седят. Според тях до този момент нищо не е могло да измести доброто старо изпробване на дрехи на място. Именно поради тази причина онлайн търговията е изостанала в сравнение с музикалните продукти, техниката, книгите и т.н.

 

Новият скенер, разработен от британските учени, може би ще успее да повиши интереса на потребителите към онлайн пазаруването. В момента между 30 и 60% от закупените дрехи по интернет се връщат обратно. Някои хора имат опит в поръчките по интернет и когато си харесат някаква дреха я поръчват в няколко размера, у дома избират най-подходящия за тях и след това връщат излишното.

 

За да може да използва човек новосъздадения скенер, той трябва да посочи височината си и да качи своя снимка в цял ръст. Фотосът се използва за създаването на 3D образ с точните мерки на клиента. По този начин ще се избегне разминаването с номерацията в различните сайтове. От опит знаем, че често номерът на една дреха или обувка не отговаря на действителността.

Автор: Ралица Солакова