Модните решения, които водят до болезнени усещания

2012-11-18 13:00:00
Модните решения, които водят до болезнени усещания
Снимка: sxc.hu

Много жени са готови на всичко, само и само да изглеждат добре. Не са малко обаче модните решения, които водят до болезнени усещания, пише в. “Telegraph”, позовавайки се на статистика, предоставена от Британската асоциация на остеопатите.

 

 

Оказва се, че близо 60% от представителките на нежния пол страдат от болки в гърба, скованост в областта на шията и дори главоболие в резултат на носенето на прекалено впити и неудобни сутиени.

 

Четири от всеки десет жени също така се оплакват от болезнени усещания във врата, гърба и рамената, породени от носенето на прекалено тежки дамски чанти. Стегнатите колани пък са отговорни за появата на изтръпване и парене по външната част на бедрата.

 

Други части от облеклото, които също понякога оказват негативен ефект върху тялото, са прашките. Нерядко те водят до неприятно чувство на парене и протриване отдолу. Джапанките също не са за пренебрегване – някои от тях са отговорни за врастването на ноктите в кожата.

 

„Пациентите често се изумяват, когато им съобщим, че тяхната чанта, обувките или друга част от облеклото им е виновникът за непоносимите им болки. Много хора искат да са в крак с модните тенденции, дори и това, което е на мода, да не е подходящо за особеностите на тяхната физика. Те са готови да страдат, само и само да изглеждат добре”, коментират от Британската асоциация на остеопатите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JoLLiE92
преди 11 години

Джапанките как па?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия