Постоянно ви мързи ... за всичко. Има ли решение?

2012-11-12 15:15:00
Постоянно ви мързи ... за всичко. Има ли решение?
Снимка: Dreamstime

Не е хубаво човек да го мързи, но се случва на всеки. На някои по-често, на други по-рядко, а на трети ... постоянно.

 

Има две решения на този проблем – ако ви мързи да свършите нещо, сменяте тази дейност и я замествате с друга, която ви доставя удоволствие.

 

А ако ви мързи да отидете на училище – или сменяте училището /въпреки че това надали ще даде ефект, освен ако не попаднете на супер готини учители, които знаят как да преподават скучните уроци/, или се научавате да го обичате и да ходите с желание.

 

 

Ако ви мързи от време на време, не се ядосвайте на себе си. Нормално е, а и е полезно за здравето. Когато сте на почивка, ако ви се мързелува – мързелувайте. Не е нужно да се насилвате да правите неща, които не искате. Уикендите също е хубаво да си отделите 2-3 часа да си починете. Дали това ще стане с книжка в ръка, пред телевизора, пред компютъра или по друг начин, вие избирате.

 

Едно е да ви домързява понякога, съвсем друго е това да ви се случва постоянно. За да се справите с този проблем трябва да започнете да спортувате, да се храните пълноценно и здравословно и да си почивате достатъчно. Трябва да се заредите с достатъчно енергия, за да се справите с мързела. Избягвайте стресовите ситуации, алкохола, цигарите, клюките и прекалено дългото висене пред телевизора.

 

Много е важно да давате на тялото си това, от което наистина има нужда. Ако ви се хапва нещо сладко, хапнете. Глупаво е да се лишавате и да излагате здравето си на риск. Всичко е полезно, стига да е в разумни количества. Спортувайте, хранете се и се усмихвайте и мързелът вече няма да ви бъде верен приятел през по-голямата част от годината.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FasterBeach
преди 11 години

До pepochko: Такова ядене, което е здравословно. Здравословно не включва крокита, бонбони, вафли, шоколади и т.н.

pepochko
преди 11 години

охоо аз съм от третият тип :D аа какво трябва да се разбира под пълноценно хранене ?? хранене с разли4ни храни или мноооого ядене :D ако е второто супер :P


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия