С наближаването на новата година вероятно много хора си поставят за цел през 2013 г. най-накрая да се отърват от излишните килограми и да се сдобият с мечтаната фигура. Започнатата в началото на януари диета обаче приключва само месец по-късно, поради липсата на достатъчно воля, мотивация и желание за отслабване, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

 

Резултатите от допитването сочат още, че 1/5 от анкетираните са готови да се подложат на радикално гладуване, само и само за да се отърват от излишното тегло. Една десета пък са тези, които биха карали само на течности в опитите си да отслабнат. Също толкова са и британците, склонни да се подложат на хирургическо отстраняване на мазнините.

 

Въпреки всичко, 84% от мъжете и жените все пак осъзнават, че най-добрият начин за отслабване е поддържането на здравословен и балансиран хранителен режим, а 74% предприемат като главни мерки в борбата си излишните килограми намаляването на порциите, които консумират. Едва 14% са тези, които разчитат най-вече на хапчетата за отслабване.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 82% от жените и 64% от мъжете се решават да започнат диета, тъй като искат да изглеждат по-добре. 77% пък са тези, които се стремят да свалят излишните мазнини, за да си гарантират по-добро здраве.

 

Частта от тялото, която предизвиква най-голямо недоволство както у мъжете, така и у жените, е коремът – 91% от дамите и 64% от представители на силния пол са недоволни най-вече от натрупаните по него мазнини.

Автор: Илиана