5 метода за постигане на пълно щастие

2012-11-06 11:26:00
5 метода за постигане на пълно щастие
Снимка: Dreamstime

За да се намали стресът и тревогата и да се постигне пълно спокойствие на духа, трябва да се прилагат някои прости, но доказано ефективни метода.

 

Метод 1 - eдин от най-добрите начини да си възвърнем щастието, е като намалим вътрешния конфликт със себе си, съветват психолози. Двойственият начин на живот може само да увеличи напрежението. Не се опитвайте да бъдете някой, който не сте. Не се старайте да угаждате на всеки. Това може да доведе до вътрешно недоволство, раздразнителности и нервност. Поставяйте себе си на първо място, е съветът на специалисти.

 

 

Метод 2  - споделянето на тревогите и притесненията с близък приятел или роднина щe помогнат много за постигането на успокоение, намаляването на стреса и тревогата. Не пренебрегвайте силата на споделянето и разговора с човек, на който имате пълно доверие.

 

Метод 3  - приемете, че всеки има слабости. Не всичко в този свят трябва да лежи на плещите ви. Споделяйки отговорностите си и тревогите и с други хора не показва, безпомощност. За да сме щастливи понякога трябва и да сме егоисти, да помислим за себе си, смятат специалисти.

 

Метод 4  - един от най-сигурните методи за повдигане на доброто настроение е консумацията на плодове и зеленчуци, богати на естествени антиоксиданти. Хранителен режим, богат на витамини, минерали, въглехидрати, протеини и дори малко количество мазнини, благоприятства поддържането на психическото здраве, категорични са експерти.

 

Метод 5  - поставянето на реалистични цели ще намали риска от разочарование, депресия и стрес. Трябва да сме наясно, кои неща са наистина по силите ни и можем да ги постигнем. Вътрешното удовлетворение увеличава производството на „щастливите“ хормони, намалява стреса и тревогата.


Още здравни новини четете в Puls.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия