Как да си изберете сенки за очи и как да ги "ремонтирате", ако се разпаднат

2012-10-30 11:46:00
Как да си изберете сенки за очи и как да ги
Снимка: sxc.hu

Човек не може да разбира от всичко, но в интернет има достатъчно напътстващи съвети, които ни помагат, когато имаме нужда. Не всички жени използват сенки за очи, но тези, които го правят или искат да си купят за пръв, имат нужда от насоки.

 

 

Най-добре е да си купите палитра с повече цветове, за да можете да разнообразявате, смесвайки различните нюанси. Препоръчително е в кутийката да има светли, тъмни, неутрални и по-блестящи цветове.

 

Ако досега не сте си слагали сенки, започнете с телесните цветове, за да не си личи отдалеч, че сте неопитни. След време, когато посвикнете, може да започнете да експериментирате. При положение, че си падате по опушения грим /който е подходящ само за вечерни излизания/, вземете си комплект сенки, в който има черен цвят и няколко нюанса на сивото.

 

Изберете сенки в лилаво, ако имате зелени очи, в по-светли тонове, ако имате кафяви очи и в медени и златисти цветове, ако сте синеоки.

 

Хубаво е да не прекалявате с нанасянето на разнообразни цветове, за да не изглеждате смешни в очите на околните. За всекидневна употреба заложете на неутралните и по-матирани цветове, които деликатно ще подчертаят очите ви. Вечерта гримът ви може да е по-силен, но внимавайте.


Снимка: sxc.hu


Ако искате да си сложите по-ярки цветове, най-добре е да ги смесите с малко по-телесни, за да не сте прекалено шарени. Не си слагайте бели сенки, за да не изглеждате като посипани с талк.

 

След като вече сте се сдобили със сенки, вие трябва да ги съхранявате правилно, за да ги използвате по-дълго време. За съжаление, обаче с течение на времето някои от тях есе чупят, стриват на прах и/или размесват. Ако не искате да се стига дотам, просто си купувайте по-качествени сенки. Може да са по-скъпи, но поне ще ги използвате, докато свършат.

 

Снимка: sxc.hu

 

Ако сенките вече са се строшили на няколко парчета, вземете ги и се постарайте да ги сглобите в първоначалния им вид. След това им капнете няколко капки спирт, притеснете ги и ги оставете да изсъхнат, за да се залепят частите една за друга.

 

При положение, че са станали на прах, трябва да ги направим наново. Вземете сместа, сложете я в малка кутийка, прибавете малко спирт и върнете пастообразната смес на старото място в палитрата. Притеснете с нещо плоско и оставете да изсъхне.

 

По същия начин може да си направите цвят, който не откривате никъде, но смятате, че ще ви отива. Вместо всеки път да го смесвате на клепачите си, направете това предварително. Стрийте желаните цветове на прах и ги смесете, докато не получите желаната багра.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия