Край на ваксините с инжекции!

2012-10-28 20:30:00
Край на ваксините с инжекции!
Снимка: sxc.hu

Британски учени обещават да сложат край на болезнените ваксини с инжекции, замествайки ги с далеч по-приятните таблетки за смучене, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Специалисти от университета Royal Holloway в Лондон споделят, че са открили начин да вкарат активните съставки на ваксините директно в кръвообращението на човек чрез таблетки, покрити с разтворим филм, които се поставят под езика.

 

 

Досега основният проблем за създаването на подобни орални медикаменти бе свързан с факта, че под въздействието на стомашните сокове те се разтварят в стомаха и активните им съставки (обезсилени микроорганизми, причинители на заболявания) биват унищожени.

 

Сега обаче, благодарение на новата технология, разработена от британските учени, това не е никакъв проблем. До момента са били направени тестове с ваксини срещу туберкулоза и грип, при които активните съставки са успели безпроблемно да преминат директно в кръвообращението на човека.

 

Предимствата на новоразработените са свързани не само с правенето на ваксините по-безболезнени, особено за онези 10% от хората, които изпитват патологичен страх от игли, но и с факта, че те са по-евтини и по-лесни за използване. Освен това носят и по-малко рискове за здравето на хората, от гледна точка на обстоятелството, че в редица държави в света (в бедните и неразвити региони) все още се случва да се използват мръсни ъгли, което води до предаването на редица заболявания, включително и СПИН. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
bilqnavod
преди 11 години

Нищо не разбира този, който е написал статията. Просто не искам да коментирам. Работя в сферата на здравеопазването и не мога да бъда заблудена. Пълни пълни глупости. Отдавна е известен факта, че поставени под езика, някои видове лекарства като нитроглицерин например, навлизат в кръвообр. до минута и заобикалят СЧТ

Mladenoff
преди 11 години

Oт кога ваксините са болезнени ? То иглата едвам влиза под кожата.....Ако те са болезнени, к'во остава за мускулните инжекции ?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия