Как да поддържате плоското си коремче?

2012-10-25 12:59:00
Как да поддържате плоското си коремче?
Снимка: Dreamstime

Месеци наред са ви били нужни, за да се сдобиете с мечтаното плоско коремче. То не бяха диети, ограничения, упражнения и много воля. А сега накъде?

 

Именно областта на коремните мускули е тази, който реагира най-бързо на промените в начина ни на живот. Достатъчно е да се откажем от дъвките, газираните и алкохолни напитки и зеленчуците, за да се отървем от досадните газове.

 

Специалистите съветват да се храним редовно, никога да не пропускаме закуската и да не седим гладни нарочно или защото нямаме време да хапнем. Човек винаги може да си отдели 10-15 минутки, стига да има желание. Запомнете, че гладуването НЕ води до отърваване от излишните килограми.

 

 

Вижте няколко съвета как да запазите плоското си коремче:

 

Лягайте си един час по-рано

Идеята не е да си лягате по-рано, защото сте гладни и така ще избегнете да погълнете голямо количество храна, непосредствено преди лягане. Хубаво е да сте по-рано в леглото, защото будуването предизвиква покачване нивата на кортизол, хормона на стреса, който се свързва с допълнителното хапване и качване на излишни килограми.

 

Пийте вода, а не газирани напитки

Всеизвестен е фактът, че газираните напитки предизвикват подуване и създават чувство на тежест в корема. Дори нискокалоричната Cola Light води до това. Тя може да е с ниско съдържание на калории, но си остава газирана и вредна. Чистата вода обаче няма да повлияе за дълго на размера на стомаха и корема ви. Газираните напитки водят до временно утоляване на жаждата, докато водата наистина го прави.

 

Консумирайте протеини и пълнозърнести храни

Постарайте се да намалите приема на нездравословни карбохидрати и да ги замените с пълнозърнести храни. Благодарение на тях ще намалите производството на инсулин, хормон, който помага за складирането на мазнините. По този начин ще имате по-малко мазнини и в областта на корема.

 

Снимка: sxc.hu

 

Стойте изправени

Изправената стойка на тялото ви прави да изглеждате малко по-висока и по-слаба. Затова се старайте да не се прегърбвате и да ходите изправени. Ако имате свободно време, добра идея е да започнете да посещавате йога, която ще ви помогне да запазите гъвкавостта си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sexy-wiki
преди 11 години

Много хубава и полезна статия :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия