Съвет към пушачите: Гълтайте по-малко дим

2012-10-24 15:45:00
Съвет към пушачите: Гълтайте по-малко дим
Снимка: Dreamstime

Пушачите знаят колко вредни са цигарите, но въпреки това малцина са тези, които успяват да се отърват от вредния навик, предаде BBC.

 

Ако сте от хората, които продължават да пушат, то поне може да направите следните неща в името на своето здраве – започнете да гълтате по-малко дим и спрете да пушите през определени интервали от деня.

 

 

По този начин дори закоравелите пушачи може да се откажат след време от цигарите. Сега това може да ви изглежда невъзможно, но всъщност не е. Някои специалисти препоръчват пълното спиране на пушене, но има хора, които се нуждаят от постепенно отказване.

 

Идеята е същата като при диетите. Някои хора могат да се откажат от сладките и тестени изделия от раз, но други се нуждаят от постепенно намаляване, за да спрат да ги консумират напълно.

 

Другият съвет на специалистите е временно въздържане от пушене на определени места – например по време на училище/работа или у дома. Вие си избирате мястото, но е хубаво да имате такова. Също така е глупаво да изпушвате насила цигарата си, само защото рейсът/тролеят/трамваят идва и трябва да се качите. По-добре пушете, докъдето стигнете, но не и насила.

 

Снимка: sxc.hu

 

Статистиката сочи, че 33% от пушачите имат желание да се откажат от този вреден навик, но нямат достатъчно воля, за да постигнат целта си.

 

А ти от кои си ?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия