Всички знаем, че три е препоръчваният минимум на хранения дневно. Оказва се обаче, че „перфектната бройка”, гарантираща добро здраве и слаба фигура, е много по-голяма – девет, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

 

За да стигнат до това заключение, учени от „Импириъл колидж” в Лондон провели експеримент с участието на 2000 мъже и жени на различна възраст от четири различни държави – Великобритания, САЩ, Япония и Китай. Участниците били разделени в две групи, като всички приемали еднаква по вид и количества храна. Тези от първата група обаче се хранели по-малко от шест пъти на ден, а тези от втората – повече.

 

След изтичане на изследвания период се оказало, че по-рядко хранещите се имат по-високи нива на систолично кръвно налягане от тези на останалите. Освен това, хората, приемащи храна по-малко от шест пъти на ден, били и значително по-тежки от другите и имали по-висок индекс на телесна маса.

 

Резултатите от проучването потвърждават тезата и на други изследвания, свързани с ползите от честия прием на по-малки порции храна. Неотдавна специалисти от Маастрихтския университет доказаха, че хората, които ядат най-малко по четири пъти на ден, се радват на по-бърз метаболизъм и по-нисък риск от затлъстяване, в сравнение с останалите.

Автор: Илиана