Популярните ученици в училище са тези, които пушат?

2012-09-10 13:09:00
Популярните ученици в училище са тези, които пушат?
Снимка: sxc.hu

Всеки тийнейджър иска да бъде популярен в училище. Наскоро направено проучване показва, че именно най-харесваните ученици в класовете в гимназиите са по-вероятно да са пушачи, отколкото останалите, съобщи ЮПИ.

 

 

Оказа се, че има пряка зависимост между ученическите лидери и цигарите. В проучването участвали 1950 ученици от девети и десети клас. Тийнейджърите трябвало да кажат дали пушат, колко често им се е случвало през последния месец, дали техните съученици смятат, че редовно си купуват цигари, какво мислят техните приятели за тютюнопушенето и кои са петте сред най-добрите им приятели в училище.

 

За популярни ученици се смятат тези, които най-често са били споменавани като приятели от другите. Именно най-обичаните тийнейджъри били пушачи или поне опитвали цигари по-рано от връстниците си.

 

Тези, които пропушили в девети и десети клас, по-често се сприятеляват с пушачи от различни възрастови групи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
xtraordinary
преди 11 години

Пушил съм, но никога за да набирам точки, или да съм популярен :D ... имам приятели които пушат постоянно и въздържатели, но не ги деля на повече и по - малко популярни или важни за мен :D ....

mimeto1998
преди 11 години

da populqrni sa za6toto kato te vidi edin i po4va sega aa vidqh stoqn da pu6i i drugite ne e vqrno be nqma6 dokazatelstva laje6;d i kato go vidqt razprostranqvat na drugi i taka :D(rofl)

Анонимен
преди 11 години

В предишния ми клас точно тези, които пушеха бяха най-големите загубеняци.

Nikolcheto24
преди 11 години

Хах, в нашия град малките гъзарчета пропушват даже още от 6 или 7 клас.

GeryB
преди 11 години

Не винаги тези които пушат с популярни...Пък и какво означава популярни...т'ва е училище все пак!

gerka-231444
преди 11 години

популярноста не идва от пушенето а от даржанието с другите около нас и отнасянето им с тях добре

moreto4
преди 11 години

Истина е... забелязал съм дори тези които не пишат доста пъти са тормозене от така наречените "лидери", кофти но какво да се направи. както каза един по-доло "*** сме"

magneticfields
преди 11 години

Че кому му трябва да е известен в училище. Аз лично никога не съм искала да бъда известна. И не мога да го разбера тва спушенето, съсипваш си здравето, за да бъдеш известен сред банда ***. Ще си известен сега, а като завършиш...

CrazyBabyDoll
преди 11 години

Глупости, всичко е до характер на човек , а не до цигарите.Ако не си общителен и не можеш да се адаптираш към средата и да пушиш и да пиеш ,даже и челна стойка да им направиш няма как да стане ;]]

KumchoValcho
преди 11 години

РОФЛ аз пуша и по-голямата част от моя випуск изобщо не ме познава, т.е. НЕ е вярно изобщо, а е субективно. Аз не излизам често и общувам със спр малко хора.

Incadeptus
преди 11 години

Тровете се!

scrooper
преди 11 години

Айде, народе- пали фаса!

kireca
преди 11 години

Статията си е на 100% вярна , който пуши е изестен и всички го харесват , щото хората са *** !

SuNsEt
преди 11 години

Ами до голяма степен е вярно. Тези,които се правят на 'гоуемата работа' определено започват така.От гъзария. Има и други хора,които просто са си общителни и харизматични и дори да пушат,не това ги е популяризирало,а самото им поведение към останалите.

smile4eto
преди 11 години

Демек казвате, че с цигарите идва и популярността?! Г-Л-У-П-О-С-Т-И !!! хД

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия