Пристрастяването към интернет е закодирано в гените

2012-09-02 21:30:00
Пристрастяването към интернет е закодирано в гените
Снимка: sxc.hu

През последните няколко години учените отделят все по-голямо внимание на един все по-зачестяващ проблем – пристрастяването към интернет. Макар и за повечето хора сърфирането в мрежата да е просто начин за релаксация и забавление, за други то е от жизненоважно значение, а причините за това... се крият в гените, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Според резултатите от скорошно проучване на специалисти от университета в германския град Бон, за пристрастяването към интернет е отговорен генът CHRNA4, който се счита и за главен виновник за пристрастяването към никотина в цигарите.

 

След серия от експерименти учените установили, че посоченият ген се наблюдава при по-голямата част от хората, които прекарват почти по цял ден пред компютъра и не могат да си представят живота без достъп до глобалната мрежа. При тях били открити и по-високи нива на тревожност, склонност към депресии и усамотяване.

 

Германските учени вярват, че откритието им ще даде нов тласък в лечението на пристрастяването към интернет, което все по-често засяга жителите на развитите страни.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Game_Fan98
преди 11 години

Напълно съм пристрастен.

Incadeptus
преди 11 години

Някой ден всичко ще зависи от технологиите и няма да има зеленина,паркове,стадиони и така нататък,всичко ще е технология,компютри,машини,роботи.Всички работи ще са свързани с компютрите.Не виждам защо от сега не съберем опит с тях.Може да е вредно,но това е истината.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия