Пушенето на трева в младежките години води до по-ниско IQ

2012-08-28 23:18:00
Пушенето на трева в младежките години води до по-ниско IQ
Снимка: sxc.hu

Пушенето на трева в младежките години води до по-ниски интелектуални способности в бъдеще, сочат резултатите от проучване на американски учени, цитирани от в. “Guardian”.

 

За да стигнат до това заключение, специалистите от университета Дюк в Северна Каролина провели експеримент с участието на 1000 души, чийто живот бил проследен от самото им раждане до навършването на 38-ата им годишнина.

 

 

Оказало се, че изследваните лица, които започнали да пушат марихуана, преди да навършат 18 години, имали IQ, средно с 8 пункта по-ниско от това на тези, които никога през живота си не са се докосвали до трева или пък са започнали употребата ѝ на по-късен етап от живота си.

 

Въпреки че учените все още нямат категорично обяснение на това, как точно марихуаната оказва въздействие върху интелектуалните способности на тийнейджърите, те са категорични, че тревата нанася трайни щети по мозъка на подрастващите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Despicable95
преди 12 години

You don't say... Прекаляването със Facebook също намалява нашето IQ и много други дейности, които не осъзнаваме че правим

weed_ripper
преди 12 години

*** this shit 6e si pu6a koolko si iskam boli me 4e stavam typ ;)

In_Nomine_Sathanas
преди 12 години

Тревата смалява една част от мозъка, която отговаря за краткотрайната памет. И тъй като IQ тестовете съдържам много задачи в които трябва да запомниш и възпроизведеш някаква информация. Оттам според мен идва падането на IQ с няколко пункта. Но това съвсем не прави човека ***, просто малко позабравя. Чудо голямо, много ме е ***, че няма да мога да си спомня какво съм ял снощи.... Smoke weed errday.....

DSD Creations
преди 12 години

*** MARIHUANA!!!!!!!!!!!

DownloadVirus
преди 12 години

Също така и тийн-форум манията води до загубване на IQ-то ,следователно в момента сте с отрицателно IQ ;)

Nam3less3
преди 12 години

Т.е. почти всяко нещо води до намаляване на IQ-то на младежите, особено ако прекаляват с това нещо.Фитнесмания, гейммания, наркомания, чалгомания, и още десетки други, всички от глупави по-глупави.Все едно има конспирация за затъпяването на младите.

someonerandom
преди 12 години

Същото може да се каже и за закоравелите фитнесманиаци.Да не говорим за зарибените по компютърни игри.Още не съм видял статия за изследване върху контролна група,доказваща,че фитнесът води до спад на IQ-то.Не знам за кой път го казвам-познавам хора,които обичат да пушат(НЕ чак тревомани,обаче честичко) и честно казано,някои от тях са в пъти по-интелигентни и начетени от доста,които обясняват колко долно и вредно нещо е тревата.

Nam3less3
преди 12 години

Това е вярно само заради факта, че повечето които пушат трева се отдават изцяло на подобни занимания и удоволствия, и нищо полезно не правят, нито поумняват така.Повечето които пушат само това им е в главата и въобще са като полухора.

someonerandom
преди 12 години

След внимателно изследване на статията и обмисляне на всички възможни варианти стигнах до извода,че изследването,споменато във въпросната статия,не може да е довело до резултати,които да са достоверни или поне да се считат за такива в нашия форум,тъй като в горепосочената статия изрично се посочва,че въпросното изследване е било проведено от учени,различни от британци.По темата:Такива недоизкусурени изследвания са причината след някоя друга година да изскачат опровержения,карайки хората да се чудят как е можело да се допусне подобна грешка.Има хиляди други фактори,които не са споменати.Всичките 1000 участници с приблизително еднакво IQ ли са били при началото на изследването си?Еднакъв начин на живот ли са водили?При някои от тях наблюдавал ли се е по-сериозен прием на алкохол и/или упойващи в-ва?Удряли ли са ги по главата със суров картоф в някой бар?Не е истина колко променливи има.

Uzerneim
преди 12 години

Така е.

filmimilmi
преди 12 години

Стига глупости!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия