Пъпките влияят негативно върху живота на тийнейджърите - какво да правим?

2012-08-28 15:50:00
Пъпките влияят негативно върху живота на тийнейджърите - какво да правим?
Снимка: Dreamstime

Въпреки че акнето е нещо напълно нормално за всички тийнейджъри, голяма част от подрастващите приемат доста тежко появата на пъпки, особено по лицето. Често младите момчета и момичета имат ниско самочувствие и са склонни към депресия, само защото страдат от акне.

 


Проучванията показват, че пъпките оказват сериозно влияние върху живота на тийнейджърите. Затова е хубаво да се проведе навременно лечение, за да се избегнат депресивните моменти и да се застраховате от появата на белези.

 

Акнето най-често се среща при подрастващите, но от него страдат и някои възрастни. Появата на гнойни пъпки често се отразява негативно върху самочувствието на човек. Той вече не харесва външния си вид, смята, че отблъсква околните и никога няма да си намери половинка и да бъде щастлив. Но на кого му е нужен повърхностен човек, който би се повлиял от няколко пъпки?

 

За съжаление, резултатите от проучванията показват, че хората, които страдат от акне, са по-склонни към самоубийство.

 

9% от тийнейджърите с пъпки показват признаци на депресия, като този процент е близо 4 пъти по-висок в сравнение с останалите групи хора. Засега няма доказателства, че депресията води до акне и обратното, но е факт, че стресът влошава състоянието на кожата.

 

Хубавото в случая е, че акнето се лекува. На пазара има богато разнообразие от козметични продукти, които успешно се борят с досадните пъпки.

 

Снимка: Dreamstime

 

Ако вашият случай е по-тежък, препоръчително е да посетите дерматолог, който ще ви направи необходимите изследвания и ще ви предпише най-подходящите козметични средства.

 

Също така трябва да промените начина си на хранене и на мислене. Това, че имате акне не ви прави по-малко от другите. В крайна сметка това състояние е временно и се случва на почти всеки подрастващ. Вместо да се депресирате от появата на поредната пъпка, третирайте кожата си с подходящите козметични продукти и проблемът няма да е толкова наболял.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Only youu
преди 11 години

az da popitam bqha mi kazali che ako izpolzvam kozmeticni ptodukti shtqlo da stava mn po zle vqrno li e tova imam predvid pudri fondyoteni i takiva:))

DSD Creations
преди 11 години

Как може да се депресирате от няколко пъпки, пък самоубийство е вече абсолютно малоумно, как ше се отрепете за едно гадже, само ако животът ви е ужаааааааааасен се прави това!!! Аз даже се гордея с пъпките си и съм си ОК :D

npp
преди 11 години

най-важно при появата на акне е приема на захари и мазнини да се намали до максимум

DennisCobain
преди 11 години

Егаси тъпите новини, честно. -.-

Smiilee
преди 11 години

Особено на самочувствието :(

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия