Учени на път да разработят противозачатъчни за мъже

2012-08-18 19:30:00
Учени на път да разработят противозачатъчни за мъже
Снимка: sxc.hu

Американски учени са на път да разработят първото в света противозачатъчно хапче за мъже, съобщава в. “Daily Mail”.

 

Новото лекарство все още е на ранен етап от разработката си. То носи наименованието JQ1 и вече е тествано върху лабораторни мишки. Революционното хапче не съдържа никакви хормони и до момента се счита, че не причинява никакви странични ефекти.

 

 

Действието на медикамента се изразява в намаляване на производството на качествени сперматозоиди, способни да доведат до оплождане на женска яйцеклетка. След прекъсване на приема му, оплодителните способности на мъжете се възстановяват, без никакви сериозни последствия. Освен това тестовете показват, че JQ1 не вреди на сексуалното желание на представителите на силния пол (страничен ефект, който често се наблюдава при употребата на  противозачатъчните от жени).

 

Разбира се, все още предстоят редица изследвания и експерименти, включително върху хора, преди революционният медикамент да бъде пуснат в масова продажба. Въпреки добрите резултати до момента, противозачатъчните за мъже едва ли ще се появят в аптеките през следващите няколко години. Учените обаче са обнадеждени, че един ден разработката им ще доведе до значително намаляване на случаите на нежелана бременност и аборти.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия